ANDA MENGALAMI SAKIT BELAKANG/SAKIT TULANG BELAKANG???
ANDA MENGALAMI SAKIT PINGGANG???
ANDA PESAKIT SLIP DISC???
ANDA PESAKIT SCOLIOSIS???
ANDA PESAKIT LUMBAR SPINE L4 & L5???
ANDA BONGKOK???
 

 
 
 
 
Tanpa disedari, aktiviti harian boleh mengancam kesihatan badan, salah satu daripadanya ialah sakit belakang. Selain menyebabkan sakit di bahagian belakang badan, postur badan boleh terganggu. Sebabnya mungkin kerana tidur di atas tilam yang sudah tidak selesa atau duduk terlalu lama di komputer.
 
Berlakunya sakit belakang timbul kerana masalah di satu bahagian tulang adalah bersatu dengan otot, tendon, ligamen, saraf, dan cakera sebagai penyerap mengurangkan kesan tersebut. Duduk, berdiri, dan mengangkat merupakan perkara yang boleh menjadi punca sakit belakang.
 
Kecederaan atau penyakit yang menyebabkan sakit belakang umumnya tidak bersifat serius. Punca yang paling biasa adalah terseliuh, kecederaan ringan atau kerengsaan saraf, dan ketegangan otot.
 
Walau bagaimanapun, kadang-kadang sakit belakang boleh berlaku secara tiba-tiba tanpa sebarang sebab. Sebagai contoh, sesetengah orang yang bangun di waktu pagi tiba-tiba boleh merasa sakit tanpa mengetahui puncanya.
 
Berikut adalah beberapa perkara lain yang boleh menyebabkan sakit belakang:-
 
1. Kedudukan badan yang salah kerana anda mengangkat, membawa, menolak, atau menarik sesuatu.
2. Badan yang berlebihan pemanjangan.
3. Kedudukan duduk tidak betul.
4. Bertukar tiba-tiba.
5. Memandu untuk tempoh yang lama atau dalam kedudukan yang bengkok tanpa jeda.
6. Pergerakan negatif dilakukan berulang kali boleh mencetuskan kerja otot berlebihan.
 
FAKTOR-FAKTOR RISIKO UNTUK SAKIT BELAKANG
 
Syarat-syarat berikut juga boleh membuat risiko anda mengalami sakit belakang: - 
 
1. Tekanan atau kemurungan.
2. Berat badan berlebihan menjadikan tulang belakang untuk bekerja lebih keras untuk menyokong badan.
3. Janin massa tambahan wanita hamil juga akan menambah beban tulang belakang berbanding wanita yang tidak dalam keadaan hamil.
4. Merokok boleh menyebabkan kerosakan kepada tisu badan, termasuk belakang. Gaya hidup perokok cenderung untuk menjadi lebih teruk daripada bukan perokok juga dianggap meningkatkan risiko sakit belakang.
5. Penggunaan ubat-ubatan dalam jangka masa panjang yang boleh melemahkan tulang, seperti ubat-ubatan anti-radang (steroid).
 
Antara keadaan yang lebih serius, termasuk jarang berlaku tetapi sesuatu seperti ini juga boleh menyebabkan sakit belakang:- 
 
Jangkitan Buah Pinggang: Jangkitan saluran kencing, boleh berasal dari saluran pundi kencing atau uretra yang meningkat kepada buah pinggang.
Osteoarthritis: Keadaan yang paling biasa arthritis dalam bentuk kerosakan kepada rawan dalam sendi.
Osteoporosis: Keadaan kepadatan tulang dikurangkan.
Penyakit Paget Tulang: Gangguan dalam panjang pertumbuhan semula tisu tulang dan tulang baru.
Sacroiliitis: Keradangan sakroiliak di dalam sendi yang menghubungkan tulang belakang yang lebih rendah ke pelvis.
Scoliosis: Tulang belakang yang berbentuk seperti huruf S boleh berlaku kerana penyakit palsy atau otot serebrum.
Spinal Stenosis: Penyempitan terusan tunjang.
 
Selalunya Makan Makanan Ringan juga boleh menjadi punca daripada sakit punggung. makanan segera mempunyai kalori yang tinggi tetapi berkhasiat yang sangat rendah dan boleh disebabkan obesiti. Berat badan meningkat biasanya akan berkumpul di kawasan belakang. Berat badan berlebihan boleh menyebabkan supaya pinggul ke hadapan dan memampatkan saraf tunjang. orang gemuk juga lebih terdedah kepada osteoporosis.
 
MENGAPA KORSET PREMIUM BEAUTIFUL???
 
Tahukah anda bahawa dengan pemakaian korset Premium Beautiful sahaja mampu menyelesaikan masalah sakit belakang anda? Premium Beautiful mampu menegakkan tulang belakang anda, memperbetulkan posture anda dan membaiki kedudukan tulang anda dengan betul.
 
Apabila anda berdiri, duduk, rukuk, berjalan anda akan berada pada kedudukan yang sentiasa tegak. Tanpa rasa kesakitan sedikit pun, malahan tanpa sedar, anda sebenarnya sudah tampak segak dan tinggi.
 
Tahukah anda bahawa Premium Beautiful juga telah mendapat penganugerahan Chiropractic – Badan Kesihatan Dunia? Ya. Premium Beautiful diiktiraf oleh Pakar Tulang Belakang Antarabangsa iaitu Amerika Syarikat, Kanada dan Quebec. Premium Beautiful direka khas untuk menjaga kesihatan tulang belakang.
 
 
Dengan pemakaian satu set korset Premium Beautiful kita akan bebas daripada sakit belakang dan pinggang. Percayalah, sebab saya juga merupakan salah seorang pesakit yang mengidap sakit belakang/sakit pinggang bertahun lamanya dan akhirnya pulih dengan pemakaian korset Premium Beautiful secara disiplin dan konsisten. Alhamdulillah…
 
Testimoni diri saya sendiri yang mengidap sakit pinggang/sakit belakang.
 
Tambahan pula, korset Premium Beautiful memang sangat sesuai bagi wanita berkerjaya di mana mereka perlu duduk dan menghadap komputer untuk jangkamasa yang lama, kerana dengan pemakaian korset ini boleh melindungi tulang belakang mereka.
 
 
Sesiapa yang mempunyai masalah yang saya nyatakan di atas? Cepat-cepat, hubungi saya untuk maklumat lanjut dan Insya Allah saya sedia membantu untuk dapatkan saiz yang tepat demi ke arah pembentukan postur badan yang baik, sihat, cantik, segak dan bergaya.
 
  
 
 
WAIST NIPPER FOR MAN (BENGKUNG UNTUK LELAKI)
 
Lelaki pun boleh pakai Waist Nipper Premium Beautiful juga tau... 
 
Bagi kaum lelaki yang ada mengalami masalah seperti: - 
1. Posture badan
2. Perut buncit
3. Kegemukan
4. Sakit belakang
5. Sakit sendi
6. Bongkok
7. Slip disc
8. Scoliosis (Tulang Belakang Bengkok)
9. Kerap memandu
10. Sakit pinggang
11. Aktiviti kerja berat
 
Jika anda tersenarai di dalam salah satu ciri-ciri di atas, saya sarankan anda pakai Waist Nipper untuk support tulang belakang anda and yes for your health too. 
 
  
 
Ciri-Ciri Waist Nipper Premium Beautiful untuk lelaki yang anda perlu tahu: -
 
✔ Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang dan seterusnya memperbaiki postur badan.
✔ Rekabentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
✔ Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
✔ Rekabentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
✔ 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
10
TESTIMONI PENGGUNA PREMIUM BEAUTIFUL
 
Korset Premium Beautiful sebenarnya mempunyai banyak kebaikan. Di antaranya membantu mengurangkan dan menghilangkan sakit belakang atau pinggang. Premium Beautiful direka untuk memberikan sokongan yang terbaik kepada tulang belakang kita. Ramai antara pesakit slip disc atau scoliosis yang memilih Premium Beautiful sebagai rawatan alternatif bagi memberikan support kepada tulang belakang mereka. Sangat disarankan pada mereka yang ada ibubapa, suami/isteri atau abang2 bikers yang ada mengalami masalah2 yang dinyatakan di atas.
 
    
 
    
 
   
 
   
 
    
 
    
 
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.
 
TESTIMONI PENGGUNA BENGKUNG LELAKI (WAIST NIPPER FOR MAN)
 
      
 
 
    
 
              
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.
Copyright ©2017 Korset Premium Beautiful, All Rights Reserved.